Mange drysser automatisk salt på maden før de har smagt på den. Er du af denne type, så hold op med det!

Mmm..

Salt er en vigtig ingrediens i næsten al mad. Det fremhæver og afrunder smag og konserverer maden, men danskerne spiser for meget salt!

Størstedelen af det salt, vi indtager, kommer fra industrielt forarbejdede produkter og fra restaurant- og kantinemad. Men da ALT salt vi indtager tæller med i regnskabet, så naturligvis også den salt, vi selv tilsætter vores mad.

Alt for mange danskere får rigtig meget salt i deres daglige kost. Det vil sikkert være en stor fordel for dig at reducere dit saltindtag. I Danmark får vi ca. 10 g salt om dagen, hvor kvinder højest bør indtage 6 g og mænd 7 g. Så hold altid øje med dit saltindtag.

Selv en lille smule mindre salt kan gøre en stor forskel for dit blodtryk og dermed nedsætte risikoen for hjertekarsygdom betydeligt.

Det er rigtig godt at gå efter Nøglehulsmærket, når du handler, så er du sikker på, at du vælger sundt. Produkter mærket med Nøglehullet lever op til et eller flere af følgende krav:

Mindre og sundere fedt, mindre sukker, mindre salt og flere kostfibre.

Et andet godt mærke er Fuldkornslogoet. Så er du også sikret et sundt produkt, der forebygger livsstilssygdomme.

Der er stort set samme krav til Fuldkornslogoet som til Nøglehullet - blot finder du selvfølgelig kun Fuldkornslogoet på produkter, som indeholder korn, fx brød, havregryn, musli m.m.

- Restauranter,¤kantiner, plejehjem m.v. kunne vise et godt initiatv ved at udelade¤salt på bordene. Der er sædvanligvis salt nok i deres mad. Skulle en gæst ønske¤salt, så kan han bare spørge efter det (det vil være uhyre sjældent forekommende).

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?