Rekord: Landbrugseksporten i 2010 blev på over 65 milliarder kroner.

Landbrugseksporten ser ud til at være i fulde omdrejninger efter¤finanskrisen.

Eksporten af landbrugsvarer blev meget hårdt ramt af den globale finanskrise, der begyndte i 2008, men som så mange gange før, formåede¤ denne sektor at indrette sig på forhåndenværende forhold.¤¤

Landbrugseksporten blev naturligvis også hjulpet af stigende råvarepriser, hvor ikke mindst salget af plante- og mælkeprodukter¤bidrog stærkt til det meget flotte resultat.

Der pågår hele tiden debat om dansk landbrug, men heldigvis er selv erhvervets mest skeptiske¤ politikere ved at vende på en tallerken, for de 65 milliarder er trods alt selv for dem en slags penge, man ikke kan undvære i sin lovede store udbygning af velfærden i Danmark. MEALS

 

Tvivlen om flere turister breder sig

En række personer var i sidste uge samlet til endnu et møde for at drøfte de store udfordringer, som branchen i årevis mere og mere står over for.

Desværre blev et af de mest centrale spørgsmål, nemlig om Danmark næsten overhovedet er et interessant land for udlændinge af holde ferie i.

I mødet deltog økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, og han rejste heldigvis det meget centrale spørgsmål i turisme sammenhæng, at Danmark er EU's dyreste land.

Desværre mundede debatten herom ikke ud i nogle konkrete forslag, og så er der vel kun at sige, at Danmark ikke med rette kan forvente flere udenlandske familier, som har råd til at holde ferie i Danmark!  MEALS

 

Europæiske hotelpriser falder fortsat

Hotelpriserne i Europa faldt i 2010 for andet år i træk, viser en undersøgelse, der er gennemført af Hogg Robinson Group.

For over halvdelen af de undersøgte 75 byer verden over, har der været vækst i de gennemsnitlige hotelpriser med størst fremgang for de bedre hoteller og mindst for budgethoteller, men for visse europæiske byer faldt hotelpriserne med helt op til 11 procent, skriver standby.dk.

De byer, der blev hårdest ramt af prisfaldet, er Athen, Dublin, Lissabon og Madrid, mens for eksempel London har oplevet en gennemsnitlig stigning på 3 procent.

Moskva havde for sjette år i træk verdens højeste gennemsnitlige værelsespriser, selv om de faldt hele 12 procent målt i den lokale valuta.  HorestaStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?