... så det må blive op til deres kunder at forholde sig til, om de vil følge disse kokkes madlavning

Mmm..

Danskerne salter alt for lidt. Sådan lyder en af de hyppigste udtalelser fra kokke, når de bliver bedt om at kommentere på, hvad vi danskere gør galt i køkkenet.

Claus Meyer og¤andre kokkes råd ramler derfor lodret ind i en ny offentlig sundhedskampagne, der skal få danskerne til at reducere saltindtaget til blot 5-6 gram salt (en teskefuld) om dagen. Også en del andre kokke siger, at de ikke umiddelbart har planer om at beordre saltbøssen sat på hylden, skriver Politiken.

Claus Meyer, hvis firmaer står bag både kantiner, restauranter, bagerier og en skole, siger, "at han ikke ønsker, hver anden måned at udstikke nye tekniske retningslinjer til, hvordan vi skal lave mad, især fordi mange sundhedsråd viser sig ikke at holde i længden. Indtil videre satser jeg på fortsat at lave opskrifter ud fra, hvad der skal til, for at maden smager mest dejligt. Det er også vigtigt, hvis man vil overleve som restaurant".

Kokken Jonn Winther Martinsen underviser fremtidens kokke på Hotel -og Restaurantskolen , og han og kollegerne har heller ikke planer om at ændre undervisningen og bede eleverne bruge mindre salt.

 

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?