Danmark har klare regler om salg af fødevarer, og de skal uindskrænket overholdes
Månedens spørgsmål i juli 2011 var:
Bør fødevarebutikker sælge mad efter:
Mindst holdbar til?
Svarene fordelte sig således:
Ja 29,0%
Nej 71,0%
Vi var faktisk overrasket over, at der kun var 71%, der svarede nej til månedens spørgsmål.
Det er naturligvis under alle omstændigheder et udmærket ekstra tjek at lugte og kigge på fødevarerne, for tekniske fejl kan opstå i en butik, restaurant, kantine, indstitution, o.l., men en sådan situation fritager ikke dit¤ansvar! Du har naturligvis pligt til at holde øje med funktionerne hver dag.
Det kan blive¤ruin for en restaurant, mad ud af huset, butik o.l. at levere mad, som ikke til punkt & prikke opfylder reglerne.¤¤
Det kan godt være, som nogle hævder sågar også politikere, at din lugtesans og dit syn kan fortælle en del om madvarers beskaffenhed. Det skal du bare være glad & tilfreds med, MEN det forandrer ikke dit ansvar, hvis du har solgt gammel mad til kunderne.