Regeringens nye natur- og landbrugskommission er på plads, hedder det i en pressemeddelelse fra Fødevareministeriet. Endnu er det dog kun kommissionens formand, der er blevet udnævnt.

Det har længe været bebudet, at der skulle komme en natur- og landbrugskommission, der skulle komme med faglige input til diskussion om fremtidens politik på området. Og nu er natur- og landbrugskommissionen på plads, skriver Fødevareministeriet i en pressemeddelelse. 

Som noget af det første skal den komme med bud på nye initiativer til et trængt erhverv. 
"Danmark er stadig en af verdens største fødevareeksportører, og den position skal der holdes fast i. Regeringen ønsker ikke kun en grøn omstilling af landbruget, fordi vi vil passe på sommerfuglene og frøerne.

Det vil vi også. Men vi tror samtidigt på, at bæredygtighed er fremtiden for dansk landbrug. Og kommissionen skal hjælpe os med at realisere den vision i Danmark. Kommissionen skal se på, hvordan dansk landbrug igen kan komme til at tjene penge og fastholde arbejdspladser ved at producere kvalitetsfødevarer uden at skade naturen. Det vil både danskerne, naturen og landbruget vinde på," mener fødevareminister Mette Gjerskov.¤

Til at bestride formandsposten i kommissionen er valget faldet på Jørn Jespersen, tidligere medlem af Folketinget for SF og nuværende direktør for Dansk Miljøteknologi.

Ifølge pressemeddelelsen har "Jørn Jespersen den profil og personlige kapacitet som leder, der skal til for at håndtere opgaven. Valget er samtidig udtryk for, hvor vigtig den grønne omstilling er for regeringen."

Resten af kommissionen er endnu ikke på plads, men ifølge fødevareministeriet vil det ske hurtigt.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?