4 guld-, 4 sølv og 2 brozemedaljer blev udbyttet

Danske mejerier klarede sig atter flot ved VM i ost i Wisconsin. I konkurrence med 2.300 tilmeldte oste fra verdens 20 største ostenationer fik danske oste fire mesterskaber og seks sølv- og bronzemedaljer.

Med 99 oste fra 24 forskellige danske ostemejerier var der på forhånd skruet pænt op for forventningerne til den danske medaljehøst ved årets VM i ost i Wisconsin, USA. Og de danske oste skuffede absolut ikke, da man hentede:

4 guldmedaljer
4 sølvmedaljer 
2 bronzemedaljer.

De fire, som nåede helt til tops var:

Bornholms Andelsmejeri med en Danablu. 
Nørager Mejeri med en gedefeta. 
Arla Foods Birkum med en pasteuriseret smelteost.
Holstebro Flødeost med en flødeost med peber.

Det udløser naturligvis en pæn portion stolthed, når¤Danmark på denne måde kan markere sig¤overfor store ostenationer som USA, Frankrig og Holland. Det bekræfter, at danske mejeriers kvalitetsarbejde er i top. 

Det overordnede verdensmesterskab gik i år til en hollandsk goudaost ved navn Vermeer, som altså sejrede blandt de 2.300 tilmeldte oste fra verdens 20 største ostenationer.

Danmark var faktisk godt med i opløbet til prisen, men selvom man ikke fik den overordnede verdensmestertitel på tværs af alle ostekategorierne, så kan¤branchen igen være godt tilfreds.

Vi har jo vundet titlen fire gange tidligere. Og Bornholms Andelsmejeri er fortsat det eneste, der har vundet to gange, så vi har allerede markeret os godt.

Mesterskaberne afholdes hvert andet år og der konkurreres i 82 forskellige kategorier. 
Verdensmesterskaberne i Wisconsin har eksisteret i 50 år og betragtes blandt fagfolk som det officielle VM.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?