Hvad er et bæredygtigt landbrug fru minister?

Danmarks Statistik kom i dag med tal for lanbrugets økonomi i 2011. Der var også fremgang i 2010, og det viser, at den tidligere regering havde et nødvendigt godt greb om landbrugsdrift.¤¤¤

Det danske landbrug kom ud af 2011 med et resultat, der endog var endnu bedre end sidste år. Med en bruttofaktorindkomst på knap 25,7 milliarder gik det frem for landmændenes indtjening for andet år i træk.

Det er glædeligt, at landbruget fortsat har fremgang, og det er forhåbentlig et tegn på, at flere og flere landbrug får overskud.

Bruttofaktorindkomsten er landbrugets indtjening, før der er betalt løn og renter på gæld. Det nåede et foreløbigt lavpunkt i 2009, men siden da er den gået frem med over syv milliarder.

Selvom både 2010 og 2011 viste god fremgang, så er det - ikke mindst fra politisk hold - nødvendigt, at udvise eftertænksomhed med hensyn til at gå fremtiden i møde.

Den nuværende landbrugsminister Mette Gjerskov taler meget om landbrugets bæredygtighed i fremtiden, men hun kæder det ikke meget sammen med økonomiske tal.

- Sådanne tal kunne ellers være interessante for både landmanden selv og for banken.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?