Brik-Lande har også fået stigende skatter & afgifter

Nye tal fra Danmarks Statistik viser et fald på 1 pct. i detailhandelsomsætningen for april. Et så stort fald overrasker Landbrug & Fødevarer, der så i stedet peger på udenlandske eksportmuligheder, som den løftestang, der igen kan hjælpe vækst på vej!? For blot et par dage siden skrev MEALS, at Made in Denmark ikke mere var en døråbner for eksport.

Danskerne holder sig helt logisk tilbage med forbruget, ikke mindst fordi regeringen hidtil kun har haft nye afgifter på almindelige dagligvarer i¤ hovedet; men den filosofi tror regeringen åbenbart fuldt & fast på vil få forbrugerne til at bestorme butikkerne.

Politikerne luller befolkningen i søvn med hensigtserklæringer og 2020-planer, men det ser på meningsmålingerne for regeringspartierne ud til, at kolde løfter om forbedringer langt ud i fremtiden, ikke mere er noget danske forbrugere kan bruge til noget.

I de seneste dage har det pludselig vist sig, at regeringen, da den blev presset af oppositionen, kunne beslutte¤straks afskrivninger i løbet af bare én¤weekend. Man må håbe, at andre gode foranstaltninger hos regeringen, da vi ALLE skal arbejde mere, vil fortsætte sommeren igennem.

Kigger man længere frem i tiden, der er den igen med hensyn til ud i fremtiden, peger Landbrug & Fødevarer på, at der er store muligheder for at øge væksten gennem det udenlandske forbrug. Fint, så er det altså bare at komme ud med salgsmappen. Ikke for at fortælle om Danmarks gode forsorg, Den Lille Havfrue eller H.C. Andersen, men om vores gode produkter til den rigtige pris.

Ifølge cheføkonom Leif Nielsen i Landbrug & Fødevarer "er den stigende købekraft fra¤den voksende middelklasse i Kina et eksempel på en udvikling, der kan hjælpe den danske økonomi på vej."

Men de såkaldte Brik-Lande - blandt andet Kina - er for øjeblikket ved at tabe noget af pusten, ikke mindst fordi lønningerne og sociale foranstaltninger i disse succes-lande har krævet højere skatter & afgifter, og dermed mindre købekraft hos befolkningen.

- En udvikling vi i Danmark kender til.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?