I hyben findes der 1700-2000 mg C-vitamin i 100 g tørrede hyben

Verdens første Hybenfestival blev sidste år, i regn og rusk, afholdt i Søndervig. Det afholder ikke Søndervig fra at gennemføre den anden af slagsen ved Restaurant Sandgaarden i Søndervig søndag den 12. august.

Årets program byder på såvel nye tiltag som gentagelser af sidste års konkurrencer og aktiviteter.

Til Hybenfestivalen søndag den 12. august vil der blandt andet¤være konkurrencer i, hvem der kan plukke flest hyben på tid, hvem der kan rengøre flest hyben på tid, og hvem der har årets bedste hybenmarmelade/-kompot eller chutney. Hvis man har interesse i at deltage i en eller flere af konkurrencerne, kan man tilmelde sig på mailadressen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon: 97 33 83 99.¤

Holmsland Klit er særdeles rig på hyben. "Det skyldes primært, at hyben er en utrolig hårdfør plante, hvorfor den ofte er blevet anvendt som læ- og hegnsplante i ufrugtbare kystområder som for eksempel på Klitten", fortæller Kurt Kjær, kok og indehaver af Restaurant Sandgaarden i Søndervig samt medarrangør af Hybenfestivalen, og forsætter: "Det vil nok være en løgn at påstå, at hyben i dag ligefrem er vellidt af særlig mange sommerhusejere, hvilket er lidt af en skam, for der er nemlig mange gode grunde til at spise hyben. Bærrene indeholder mange vitaminer, især C-vitaminer. Faktisk findes der 1700-2000 mg C-vitamin per 100 g tørrede hyben - d,v,s. at en kop hyben indeholder lige så meget C-vitamin som mængden af C-vitamin i 35-40 appelsiner. Især danske hyben er rige på C-vitamin, for jo koldere et klima hyben vokser i, desto mere C-vitamin indeholder bærrene".

Der er således al mulig grund til at bevæge sig ud i naturen for at plukke hyben og gå hjem og konserverer den danske naturs C-vitaminer til delikat tilbehør til den mørke tid. Kurt Kjær opfordrer interesserede til at deltage i konkurrencen om årets bedste hybenmarmelade/-kompot eller chutney.Hjemmeproduktionen skal afleveres senest kl. 13.30 søndag den 12. august på Restaurant Sandgaarden i Søndervig vedlagt opskriften. Kl. 14.00 smager dommerne for og kårer årets bedste opskrift. Efterfølgende kan ALLE fremmødte smage.

Har man brug for inspiration til selv at komme i gang, er der syn og smag for sagen, kan interesserede møde op kl. 10.30 på Restaurant Sandgaarden i Søndervig, hvor Kurt Kjær vil kokkerere og uddele smagsprøver af hans legendariske hybenkompot. Hos SuperBest i Søndervig er der smagsprøver på hybenis og hybenbrød. Samme sted er det muligt at se og opleve, hvordan man laver hybensnaps. Hybenfestivalen afsluttes med en særlig hybenmenu på Restaurant Sandgaarden bestående af marineret torsk m/krydderurter og hyben samt rosastegt kalveculotte m/hybenrelish og sensommergrønt. Hybentærte med hjemmelavet vaniljeis og kaffe med petits fours kan tilkøbes. Det samlede program for Hybenfestivalen i Søndervig kan ses på sondervig.dk.

For yderligere oplysninger kontakt Kok og Restauratør Kurt Kjær, telefon: 97 33 83 99 eller mobil: 40 29 32 83

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?