Direkte besked fra den tyske befolkning om deres forhold til Euro

Det kan næsten ikker siges mere tydeligt & klart, når 71 procent ønsker grækerne ud af euroen,¤ 51 procent mener, at Tyskland ville klare sig bedre med D-mark og et¤flertal af tyskerne mener, at deres land vil stå bedre, hvis Tyskland ikke har euroen.

En måling fra meningsmålingsinstituttet Emnid, der offentliggøres i avisen Bild am Sonntag, viser, at 51 procent af tyskerne siger, at det vil være bedst for Tyskland at stå uden for eurozonen, der har 17 medlemslande.

29 procent siger, at det vil være værre for Tyskland at stå uden for.

Målingen siger også, at 71 procent af tyskerne ønsker, at Grækenland forlader eurozonen, hvis Grækenland ikke lever op til kravene og løfterne om opstramninger.

Tyskland er det EU-land, der har bidraget mest i kassen for at hjælpe det gældsplagede Grækenland. EU og Den Internationale Valutafond (IMF) har ydet store milliardlån til Grækenland. Krav om reformer og besparelser er fulgt med lånene, men det har knebet meget for Grækenland at opfylde kravene.

Philip Rösler, Tysklands økonomiminister, siger til Bild am Sonntag, at der er tvivl om, hvorvidt Grækenland lever op til kravene om reformer.

Deres gennemførelse af reformer slår fejl. Der er ikke noget skattekontor, som fungerer. Og der sker næsten ikke noget, når det gælder lovede privatiseringer af offentlige værdier, siger ministeren.

Medmindre der begynder at ske noget i Athen, så er det også snart slut med penge fra Tyskland.

Hvis Grækenland ikke opfylder sine forpligtelser, så kommer der altså ikke flere penge. Så vil Grækenland være insolvent, siger Rösler.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?