På grund af prisen er det især udenlandske kyllinger, danskerne sætter tænder i

Fjerkræforbruget er næsten tredoblet siden 1990, og særligt kylling er danskernes foretrukne fugl. Kyllingeindustrien har formået at udvikle nye produkter fra udskæringer, som danskerne tidligere lod ligge i køledisken. Det er en af årsagerne til, at fjerkræforbruget i Danmark er steget fra 59,6 mio. kilo i 1990 til 153,3 mio. kilo i 2011.

For 20 år siden kunne man købe en hel kylling, lørdagskylling eller nogle brystfileter, men flere dele af kyllingen bliver brugt i dag, og danskerne har taget de nye produkter til sig. Det gør, at en større del af kyllingen, bliver medregnet i forbruget.

Kyllingeforbruget udgør 90 procent af det samlede fjerkræforbrug. Kalkun står for 5 procent, og ænderne for 3 procent af forbruget.

Der er stor import af kyllinger til Danmark. I 2011 importerede Danmark 86,3 mio. kilo udenlandsk fjerkræ, hvilket er 56 procent af det samlede forbrug. Den lavere pris på de importerede fjerkræ er den afgørende faktor, når den udenlandske kylling bliver valgt frem for den danske.

En stor del af de udenlandske kyllinger bliver brugt i storkøkkener og i produktionen af forarbejdede produkter. Dét forbrug er usynligt overfor den normale forbruger, mens de danske kyllinger er i klart overtal i kølediskene i de danske supermarkeder.

Fremtidens fjerkræforbrug forventes fortsat at stige, og den danske fjerkræbranche vil gerne producere flere kyllinger til forbrugerne, men det er svært for de landmænd, der opdrætter fjerkræ, at få finansieret en udvidelse af produktionsapparaterne.

Samtidig er der nogle rammebetingelser, specielt på miljøområdet, som gør det svært at efterleve den øgede efterspørgsel i fremtiden.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?