Kilde: HORESTA nyhedsbrev

Ifølge Teller (Nordisk indløsning af internationale kortbetalinger) er hoteller i stigende grad mål for svindlere, der ønsker at få adgang til store mængder af kortdata, de kan misbruge på internettet.

Teller anfører, at transaktionsdata typisk bliver behandlet efter alle sikkerhedsforeskrifter i almindelige betalingsterminaler - også på hoteller.

Men i hotellernes bookingsystemer bliver kortdata ofte gemt i klartekst bag et svagt kodeord til bookingdatabasen. Dermed har svindlerne typisk let spil, når de forsøger at svindle sig til kortdata.

Teller vurderer, at godt en tredjedel af alle misbrugssager opstår på hoteller. 

Tre gode råd til bedre sikkerhed:

Sørg for at have et sikkert kodeord til dit bookingsystem - hav mindst 7 tegn med både bogstaver og tal, og skift hver tredje måned.

Hvis du lagrer kortdata, skal du vælge en leverandør af et bookingsystem, der er godkendt efter de seneste sikkerhedsstandarder (PCI DSS). Alle systemleverandører, som et hotel benytter, skal være certificerede.

Uddan de ansatte i kortdata-sikkerhed. Al erfaring viser, at selv en minimal viden om sikkerhed omkring kortdata har meget stor effekt. Fx må løse papirer med kortnumre ikke ligge og flyde ved receptionen.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?