Otte danske vinproducenter er gået sammen om en vinbutik med danske vine. Butikken ligger omkring Sct. Nicolaj Kirke i København og¤ åbnede fredag den 2. november 2012. Bag butikken Danske Vingaarde står otte medlemmer af brancheorganisationen for vinproducenter, Danske Vingaarde.

De fleste vinproducenter i Danmark har haft egen butik på deres vingårde, nogle har også haft forhandlere, og enkelte har været i supermarkeder.

Det har været alt for spredt, så derfor¤denne butik med salg af danske vine og spiritusprodukter. MEALS


Berlingske Business har igen i år ranglistet Danmarks 1000 største virksomheder efter deres omsætning. Seks store fødevarevirksomheder ligger i top 100.

8. Arla Foods, 54,9 mia. kr.

10. Danish Crown, 51,8 mia. kr.

14. DLG, 40,8 mia. kr.

28. Danish Agro, 15,8 mia. kr.

50. Kopenhagen Fur, 8,1 mia. kr.

96. Tican, 4,4 mia. kr.
Berlingske Business


ANALYSE: Ifølge Landbrug & Fødevarer er en fremtidig satsning på fødevaresektoren løsningen på den lave danske produktivitet, som regeringens Produktivitetskommission for nylig skitserede.

Da Produktivitetskommissionens formand, tidligere overvismand, professor Peter Birch Sørensen for et par uger siden præsenterede den første delrapport om kommissionens arbejde, blev det tydeligt, at dansk økonomi står over for en ganske stor udfordring med væksten.

Danmark har de senere år tabt terræn i forhold til de rigeste OECD-lande,¤USA, Sverige, Holland, Tyskland og Storbritannien har siden midten af 1990'erne haft en langt stærkere vækst i produktiviteten end Danmark.

Produktivitetsforskningen viser, at de mest produktive virksomheder er internationale vareeksporterende virksomheder som selv foretager forskning og udvikling. MEALS

Regeringen forventer afgift-nederlag i EU. Når regeringen ønsker et opgør med de udskældte afgifter på fedt og sukker, så ligner det frivillig tvang. Ifølge et notat fra flere centrale ministerier, kan Danmark ikke regne med at vinde den afgiftssag, som ministerierne ifølge notatet forventer, at EU-kommissionen vil indlede mod Danmark.

Ifølge notatet fra Skatte-, Økonomi- og Finansministeriet er der for fedtafgiften opstået et problem i forhold til EU, og det består i, at¤ EU-kommissionen forventes at indlede en sag mod Danmark for ulovlig statsstøtte, og¤at en sådan sag vurderes ikke umiddelbart at kunne vindes på alle punkter.

Konsekvensen kan ifølge notatet blive, at fedtafgiften, som den daværende borgerlige regering i sin tid stod fadder til, helt må ophæves. Og med hensyn til regeringens opfindelse, sukkerafgiften, er problemet det samme. MEALS

Nye måder på vej til at booke hotelværelser. Analyse- og rådgivningsvirksomheden HUI Research har spurgt 1.000 svenskere i alderen mellem 18 og 80 år, hvordan de typisk booker hotelværelser, når de rejser som privatpersoner. 
44 procent svarede, at de booker gennem bookingsites som Hotels.com, Expedia og Booking.com. Til sammenligning booker 30 procent direkte gennem hotellet.

Til gengæld er det kun 1 procent af espondenterne, der booker via apps til mobilen. Men det billede vil formentlig meget snart ændre sig, for hotel booking-området udvikler sig hastigt. Antallet af mulige måder at bestille hotelværelser er eksploderet de seneste fem år, og man forventer. at mobiltelefoner meget snart vil være et meget stærkt redskab til at bestille hotelværelser. MEALS

De danske slagterforretninger lukker og slukker på stribe. Den udvikling vil man forsøge at stoppe ved at sætte¤slagterbutikken på hjul. Tiden, hvor besøget hos den lokale slagter nærmest var obligatorisk er nu næsten¤forbi.¤ Supermarkederne¤har i stedet scoret salget af kødvarer!¤17 slagterforretninger måtte sidste år dreje nøglen om, og i løbet af de seneste 10 år er antallet af slagterforretninger faldet fra 395 til 285.

Som en konsekvens af den udvikling har Friland indrettet en slagterbutik på fire hjul. Den vil i de næste tre måneder sælge økologiske slagtervarer uden for fem forskellige Føtex butikker på Sjælland. "Vi skal ud og møde den almene forbruger, der hvor han eller hun handler. Mange vælger slagteren fra i en travl hverdag, og ved at indrette en rullende slagterforretning gør vi det nemmere at få lækkert kvalitetskød med hjem", siger Maria Bast, der er kontorchef hos Friland A/S, som udelukkende sælger dansk økologisk kød. MEALS


Hjemmesiden www.mælken.dk blev lanceret i sidste uge, og den skal bidrage til debatten omkring mælkens egenskaber og give svar på de kritiske spørgsmål fx om mælk er så sundt, og hvordan kan de leve uden mælk omme på den anden side af jordkloden? De spørgsmål og mange andre bliver taget op på hjemmesiden mælken.dk, der i sidste uge så dagens lys.

På hjemmesiden har alle mulighed for at stille de spørgsmål, som de ønsker besvaret. Fælles for dem alle er, at de skal tage udgangspunkt i mælken. MEALS

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?