Idræt fylder ellers meget for danske politikere, tv, radio og aviser

Mmm..

Mandag aften blev Richard Møller Nielsen hædret med finsk fodbolds mest prestigefyldte pris: Captain's Ball.

Samtidig med, at dansk fodbold blev fejret ved den årlige Dansk Fodbold Award, var der tilsvarende begivenheder i en række andre europæiske lande.

I Helsinki blev Danmarks tidligere landstræner Richard Møller Nielsen, 75 år, hyldet med finsk fodbolds mest prestigefyldte pris, Captain's Ball, som bevis på hans store betydning for finsk fodbold på baggrund af hans fire år som landstræner for Finland.

Richard Møller Nielsen gjorde, som de fleste ved, Danmark til Europamester i fodbold i 1992. Men fra 1996 til 2000 overtog han jobbet som landstræner i Finland.

Det finske fodbold forbund begrundede prisoverrækkelsen med, at Richard Møllers Nielsen, som i Danmark, formåede at løfte finsk fodbold til et højere niveau internationalt.

Det viste han blandt andet ved, at flere spillere fra landsholdstruppen, som spillede i den finske liga næsten fra den ene dag til den anden kom videre til større ligaer i udlandet.

Richard Møller Nielsen er sammen med landsholdstruppen fra Europamesterskabet i 1992 optaget i Fodboldens Hall of Fame (2008) herhjemme og kandiderer også til en indlysende individuel plads i samme selskab i lighed med Peter Schmeichel (2009) og Brian Laudrup (2012).

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?