... alligevel tror vi, at der vil komme klagesager

Mmm..

Fra 14. december bliver det muligt at anføre sundhedsanprisninger på danske fødevarer.¤I en¤EU lov får fødevareindustrien ret til at¤anprise i alt 222 forskellige næringsstoffer i fødevarer ved at fremhæve, hvilke næringsstoffer der er i produktet og hvilken sundhedsfremmende effekt disse næringsstoffer har. To store danske virksomheder, Tulip og Arla, der har mange produkter på markedet, som det vil være muligt at anprise, fastslår dog, at de vil tage hensyn til forbrugerne.

Arla understreger, at det er vigtigt ikke at vildlede forbrugerne, hvilket også skal afspejle sig i de sundhedsanprisninger mejerikoncernen lægger vægt på.

Virksomheden har allerede tidligere fremhævet Cultura-serien for netop at holde maven i balance, så i dette tilfælde er der ikke tale om et produkt, der for første gang får en anprisning. Snarere et produkt, der har fået rettet sin anprisning til, så den stemmer overens med de nye regler.

Også Tulip har tænkt sig at benytte sig af de nye sundhedsanprisninger, men understreger, at det kun bliver på en række udvalgte produkter, for at¤sikre, at forbrugerne ikke bliver forvirrede.

Hos Landbrug & Fødevarer er der talrige medlemsvirksomheder, der med den nye ordning, får mulighed for at sætte sundhedsanprisninger på deres produkter, men i organisationen fremhæver man, at det af samme grund også er vigtigt at sikre, at markedsføringen anvendes ordentligt.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?