Unilever Danmark A/S

Fødevareministeren har sat en ambitiøs målsætning om en grøn omstilling af storkøkkenerne på landets plejehjem, hospitaler, universiteter og børneinstitutioner. Det kræver en bred indsats og nye samarbejder.¤ Unilever Food Solutions arbejder målrettet med bæredygtige løsninger og deler i år stand med Økologisk Landsforening på Copenhagen Food Fair i Bella Center d. 24- 27. februar.

Regeringen har på finansloven 2012 afsat 56 millioner kroner til at sætte yderligere gang i en bæredygtig og grøn omstilling af de offentlige køkkener i Danmark.

"For Unilever Food Solutions er bæredygtighed et helt centralt element i vores løsninger", fortæller Linda Nielsen, Channel Marketing Manager Public hos Unilever Food Solutions. "Vi har på globalt plan en meget ambitiøs målsætning om inden 2020 at fordoble vores omsætning, samtidig med at vi halverer vores miljømæssige påvirkning. Så udviklingen af bæredygtige løsninger til de store gryder står meget højt på vores dagsorden. Og i den sammenhæng er vi glade for at udvide samarbejdet med Økologisk Landsforening".

"For os handler bæredygtighed om gode og næringsrige retter, tilberedt med naturlige råvarer, der er produceret ansvarligt både socialt og miljømæssigt. Og vi vil hjælpe storkøkkenerne med at effektivisere madlavningen med mindre spild og lavere energiforbrug. Vi har derfor på Copenhagen Food Fair valgt at gå sammen med Økologisk Landsforening for at vise, at vi bakker op om en målrettet, grøn omstilling af de sociale køkkener" udtaler Linda Nielsen, Channel Marketing Manager Public hos Unilever Food Solutions.

Tomater fra jord til bord
Et vigtigt indsatsområde for Unilever Food Solutions er en bæredygtig tomatproduktion. Unilever aftager ca. 6% af verdens tomatproduktion og stiller store krav til alle led i forsyningskæden fra jord til bord. Unilever Food Solutions anvender hovedsageligt tomater fra Spanien og Italien. Disse tomater er solmodnede i stedet for drivhusdyrkede, hvilket betyder en mindre miljøbelastning og gør en stor forskel i smagen. Derudover stiller virksomheden krav til sine leverandører om at anvende bæredygtige dyrkningsmetoder, integreret skadedyrsbekæmpelse, drypvanding, begrænset brug af gødningsmidler, reduceret energiforbrug og CO2 aftryk.

Copenhagen Food Fair 2013
På Copenhagen Food Fair i Bella Center d. 24- 27. februar 2013 vil Unilever Food Solutions sammen med Økologisk Landsforening udbrede budskabet om mulighederne for at udvikle bæredygtige måltider i de professionelle køkkener. Og Økologisk Landsforening er glade for den fælles indsats.

"Vi synes, at det er vigtigt og helt naturligt at indlede et tættere samarbejde med de centrale leverandører til de professionelle køkkener. Vi har et fælles mål om at hjælpe køkkenlederne med at skabe bæredygtige måltider i de store gryder. Og her er det vigtigt, at vi er mange, der tager dialogen med hospitaler, institutioner, kantiner mv. I den sammenhæng er en virksomhed som Unilever Food Solutions en super vigtig spiller, da de har en enorm berøringsflade og en værdifuld viden om storkøkkenernes arbejdsvilkår. Og det er jo altid lettere at hjælpe folk, hvis man forstår deres hverdag, " siger Torben Blok, projektleder hos Økologisk Landsforening.

Unilever Food Solutions og Økologisk Landsforening har stand nr. C2-006. Der vil under hele messen være mulighed for at tale med repræsentanter fra Unilever Food Solutions og Økologisk Landsforening.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?