Mulighed for vækst forekommer nærmest usandsynligt

Mmm..

Turismens Vækstråd holder i dag sit tredje møde ud af de planlagte fire. Det sker i Københavns Lufthavn, hvor medlemmerne fortsætter sine drøftelser af, hvordan turismen kan bidrage til at skabe vækst.

Dagens møde indledes med et indlæg fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), som utvivlsomt i sædvanlige overskrifter (fraser) vil tale om flere arbejdspladser i erhvervet¤og bedre konkurrenceevne.

Men det skal sammenholdes med, at regeringen hidtil har øget afgifter, så Danmark fortsat og i endnu højere grad er EU´s dyreste land for turister.

Man må håbe, at mødet med ministeren giver plads til at få afklaret, hvilke nutidige initiativer hun konkret kan love forsamlingen. Det forlyder, at hun vil fortælle, hvordan hun ser fremtiden for Danmark, og de udfordringer erhvervet & regeringen¤står overfor. Som landet ligger lige nu, er der ikke potentiale for Danmark til at få flere turister.

Turismen skaber i øjeblikket en årlig valutaindtjening på cirka 30 milliarder kroner fra udenlandske turister, og den mest nærliggende opgave er bare at kunne fastholde denne situation.

Dén opgave er i sig selv meget vanskelig, for Danmark fortsætter med at tabe markedsandele, mens landene omkring os er i hastig vækst.

Det er meningen, at konklusioner og anbefalinger fra Rådet vil blive offentliggjort i forlængelse af det fjerde og sidste møde, som finder sted i løbet af foråret.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?