Hvor er det strålende humør fra regeringens valgsejr blevet af?

Mmm..

Regeringens talekunst, som så mange vælgere faldt for under valgkampen, har¤siden valgsejren for snart tredje folketingsårs begyndelse (forestående ca. 4 måneders sommerpause), vist, at den ikke formår at skaffe bare skyggen af et nødvendigt antal arbejdspladser! Derfor må den hele tiden lancere opfindsomme indslag og såkaldte syltekrukker for at holde den gående!

Hvad skulle regeringen dog gribe og gøre, hvis den ikke havde Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten til at samle trådene og let forståeligt informere befolkningen om tingenes tilstand & påtænkte foranstaltninger.

Helt modsat er det blevet for den ellers lidt brovtende finansminister Bjarne Corydon (S), som nu nærmest agerer artig skoledreng og heller ikke undlader Fru Frisk (R) alias sådan er det jo, som næsten hele tiden befinder sig sammenbidt i baggrunden og virker som helst fri & hurtigt vil væk!

Hvor er hele regeringens american style med Fru statsminister vi gjorde det (S) i spidsen blevet af?

Men heldigvis ser det ud til, at mange af Dansk Magisterforenings medlemmer vil forsøge at finde vej ud af deres ledighed. Dansk Magisterforening har gennemført en undersøgelse og sendt et spørgeskema ud til 4.738 medlemmer, hvor man spurgte:

Har du overvejet at blive selvstændig?

859 besvarede spørgsmålet:

Medlemmer i job:
Ja 47 %
Nej 53 %

Ledige medlemmer:
Ja 69 %
Nej 31 %

Dansk Magisterforenings medlemmer har fortrinsvis en humanistisk kandidatgrad. En mindre del har en naturvidenskabelig kandidatuddannelse.

Syv ud af ti ledige akademikere overvejer altså at blive selvstændige, det lover rigtig godt, mener formand for Dansk Magisterforbund, Ingrid Stage.

Både Magistrenes A-kasse og a-kassen for selvstændige, ASE, bekræfter, at den økonomiske krise får flere humanister til at starte op som selvstændige. Antallet af magistre på dagpenge, som vælger at blive selvstændige på deltid, er vokset til det dobbelte fra 2011 til 2012, oplyser Magistrenes A-Kasse. Og mange tager efterfølgende det endelige skridt og bliver selvstændige på fuld tid!

De færreste akademikere vælger dog at springe ud som pølsemand eller vinduespudser. Typisk bliver de selvstændige inden for deres eget fagområde, for eksempel kommunikation eller it, eller bliver tekstforfattere eller undervisere, oplyser Magistrenes A-Kasse.

Dansk Iværksætterforening mærker også, at den høje arbejdsløshed puster liv i de højtuddannedes iværksætterdrømme. Der er mangel på job og pres på for at finde et. Så det er naturligt, at man som ledig overvejer, hvad man selv kan gøre.

En vigtig forudsætning for at starte firma er, at man skal brænde for sin idé, lægge en del timer i virksomheden og være indstillet på en del modgang i starten.

Men tidligere undersøgelser fra Dansk Magisterforbund viser, at langt de fleste bliver selvstændige, fordi de har lyst.

 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?