Kilde: Berlingske
Den tyske discountkæde Aldi har drejet nøglen om til en række af sine danske butikker. Det sker efter en femårig katastrofekurs, hvor kædens resultat år for år er faldet, skriver Berlingske.
I løbet af denne periode har kæden desuden fået hård kritik for behandlingen af de danske medarbejdere.
Baggrunden for kritikken er blandt andet, at kæden på blot to år har fået 21 påbud fra Arbejdstilsynet.
Arbejdsforholdene i kæden er blevet beskrevet som discountdiktatur, efter det blandt andet kom frem, at de danske ansatte skal acceptere at få gennemrodet deres tasker og biler af ledelsen, der mistænkeliggør personalet for butikstyveri.
Bag kritikken fra 2011 og 2012 står blandt andre fagforeningen HK.
- Vi kunne ikke komme i dialog med Aldi. Derfor var vi nødt til at kritisere Aldi i medierne for de horrible forhold, som de bød medarbejderne, siger Kim Jensen, faglig chef i HK Handel.
Han har siden holdt møder med Aldis ledelse og oplever i den forbindelse, at der sker forbedringer i forhold til medarbejdernes sikkerhed og tryghed. Blandt andet fordi de nu ikke længere skal gå alene i banken med kontanter.
Aldi har dog fået så mange klø i offentligheden, at dets image er på et markant lavere niveau i forhold til øvrige discountkæder i Danmark, viser et særudtræk fra YouGov, lavet for Berlingske Business.
Mens Aldis image ligger nogenlunde stabilt på et lavt niveau, løfter kæder som Lidl og Rema1000 deres betydeligt.
Kritikken af discountkæden medførte, at Jan Lund pludselig forlod posten som kædedirektør i begyndelsen af året.
Kædens nuværende direktør, Hans Erik Hansen, vil ikke sætte tal på, hvor mange butikker kæden er nødt til at lukke, men siger til Berlingske, at kæden kommer til at "fortsætte med at lukke butikker den næste tid".