ØKOnomien presser dem

Det er kommet såvidt, at 10 ud af 75 andelshavere ser sig nødsaget til at forlade Thise Mejeri med virkning fra årsskiftet til 2015. De¤ gode øko-intensioner viser sig ikke at være nok til at deres udgifter kan blive betalt.

Den lange periode med dårlig økonomi for mælkeproducenterne kombineret med, at Thise ikke har været i stand til at udbetale en konkurrencedygtig mælkepris kan ikke længere holde liv i idealismen.

Også bankerne ser sig ikke længere i stand til at forstrække kreditterne, og dertil kommer kvoternes bortfald.

Det økologiske andelsmejeri har i en årrække haft udfordringer med en for stor indvejning af økologisk mælk i forhold til, hvad der kunne afsættes rentabelt.

Det har naturligvis betydet pres på mælkeprisen for mejeriet hele vejen rundt.

Thise Mejeri gør dog opmærksom på, at man i 2013 har reduceret mængden af overskudsmælk betydeligt, og det har haft den mærkbare konsekvens, at mejeriets indtjening er støt stigende.

Det har igen resulteret i støt stigende mælkepriser til mejeriets ejere, de økologiske landmænd, skriver mejeriet i en pressemeddelelse.

- Det økonomiske hovedproblem er fortsat, og har været det i årtier, at ca. 80% af forbrugerne siger, at de foretrækker økologiske varer, men kun 6-7% lægger disse varer i indkøbskurven!

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?