Dette gode resultat ser heldigvis ud til at fortsætte

Der dør i dag færre pattegrise, end der gjorde for fire år siden. En vigtig årsag til det er, at der ikke længere bliver avlet svin med det formål, at søerne skal føde flest mulige pattegrise pr. kuld.

Siden 2004 har svineproducenterne derimod avlet svin ud fra den hensigt, at flest mulige pattegrise skal overleve efter fødslen, som er den mest kritiske periode hos pattegrise.

Det¤tyder på, at der i de kommende år vil ske yderligere fald.

Det opløftende resultat de senere år sker selv om antallet af grise er steget meget markant. Så regner man med, at dødeligheden blandt pattegrise i løbet af få år kan komme ned på 17 procent, hvor den i dag er cirka 23 procent.

Det går altså den rigtige vej, men det må selvfølgelig ikke standse her.¤Derfor er det udmærket, at fødevareminister Dan Jørgensen fortsætter sit focus.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?