Man tør ikke mere tage økologien kommercielt alvorligt

Mmm..

Det er naturligvis en stor udfordring for sektoren, men efter cirka femogtyve års forsøgsperiode for at opnå rentabilitet, så kan fx bankerne ikke være med længere.

Branchen er igen, som den plejer, ude med et ønske om, at de økologiske arealer skal øges, men det er ikke en farbar vej, fordi alle årene har vist, at landmænd der har omlagt, med alt hvad dertil hører, har haft drønende underskud og bragt sig i en uoverskuelig gældskrise.

Nogle danskere har i (små) procenter taget økologien til sig, og det har også givet noget eksport af disse varer, men i kroner er det uden forklejnelse ikke noget, som bare tilnærmelsesvis minder om de store givtige tal for samfundet, som Danmarks gode gamle landbrug kan opvise!

I forhold til regeringens målsætning for det økologiske landsbrugsareal for 2020 mangler der at blive omlagt 120.000 hektar.

Regeringen mangler dog at forklare, hvorledes den vil finansiere disse store arealudvidelser?

Ud fra hidtil erfaring har den finansielle sektor omsider nu måttet sige stop for penge til økologiske projekter.

Det er naturligvis en stor hurdle, men sektoren har ikke gennem årtier kunne drive forbrugerne til at lægge disse varer i indkøbskurven i blot tilstrækkeligt omfang?

Har man ikke kunder nok, er det svært at drive forretning. Det har mange forretningsfolk gennem tiderne måtte sande.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?