Når den stilles frem, og gæsterne flokkes om fadene ender det desværre for nogle med virus eller madforgiftning.

Det er ikke altid køkkenet, som er synderen. Ofte er det gæsternes dårlig håndhygiejne, som er kilden til smitte.

Når gæsterne går rundt om buffeten til julefrokosten og tager bestik, porcelæn og glas. Og mens mange kantiner på arbejdspladserne i dag har opstillet dispensere med hånddesinfektion, så er der stort set ingen restauranter, der har foretaget tilsvarende forholdsregler. Skønsmæssigt rammes hvert år danskere af madforgiftninger og smitte fra buffeter, og kollegerne eller restaurantens andre gæster er ofte synderen. For det kræver faktisk en del disciplin at være en samvittighedsfuld buffet-bruger.

Hvis man fx tager disse forholdsregler, så er der minimal risiko for smittespredning, når man langer til fadene:

Bruger de andre gæster et klæde, når de skærer brød?
Falder bestikket ned i fadene, så gæsterne skal fiske det op med fingrene?
Bliver fadene skiftet ud med nye, når de er tomme?
Er der generelt rent på toiletterne?
Er der¤hånddesinfektionsmiddel til rådighed ved buffeten?

En undersøgelse foretaget af Initial viser, at kun 38 procent af mænd og 60 af kvinder vasker hænder efter toiletbesøg.

Derfor må det være en oplagt god ide, at restauranter opstiller dispensere med hånddesinfektionsmiddel ved buffeten.

Ved en stikprøveundersøgelse i Københavns centrum, har Initial kunnet konstatere, at færre end hver tiende restaurant har opstillet hånddesinfektion ved buffeten.

Hvert år lægger danskere sig syge med maveonde efter smittespredning ved buffeten, men heldigvis er der flere og flere virksomheders kantiner som stiller dispensere med hånddesinfektion op ved buffeten i kantinen.

 

 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?