Købsprisen vurderes at være høj men strategisk rigtig

Chr. Hansens køb af de to amerikanske selskaber NPC Physiology Holding og Guardian Food giver god mening¤strategisk, da det giver selskabet mulighed for at udvide forretningen inden for et område med pæn vækst. Det vurderer Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, efter at ingredienskoncernen¤ onsdag annoncerede købet af de to selskaber.

"Området probiotika inden for dyr er et område med god vækst, som passer godt til Chr. Hansen. Prisen er til den dyre side, hvis man generelt kigger på sektoren, men i forhold til Chr. Hansen er det ikke galt," siger Michael Friis Jørgensen.

Købsprisen er på knap 1,3 mia. kr.¤svarer til 15,9 gange driftsresultatet (EBITDA)¤

Til sammenligning handler Chr. Hansen-aktien ifølge Michael Friis Jørgensen til omkring 25 gange driftsresultatet. Eneste malurt i bægeret er, at det danske selskab har valgt at droppe udbyttet i år for at finansiere opkøbet.

"Det gør selvfølgelig lidt ondt på nogle investorer, at selskabet sløjfer udbyttet og ikke går op i gearing, men man skal huske, at Chr. Hansen ikke er en ren udbytteaktie," siger Michael Friis Jørgensen.

Chr. Hansen er torsdag morgen aktuel med sit regnskab for første kvartal af regnskabsåret 2015/2016.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?