Regeringen påtager sig ubekymret ansvaret for at servere gammelt mad
 
Jagten på madspild er gået ind, og "madmoder", Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er i køkkenet, samtidig med, at hun slipper et hold kyndige¤madspildsjægere løs, som skal lære private og offentlige storkøkkener og kantiner med at maden bliver spist op.
 
Tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser nemlig , at hospitaler, plejehjem, kantiner m.fl. har et madspild, der svarer til ca. 700 indkøbsvogne om dagen fyldt med mad.
 
Eva Kjer Hansen besøger i dag ECCO Centers kantinekøkken, der har indvilget i at deltage i madspildsjægernes forsøg. Over 30.000 tons mad fra storkøkkener, der kunne være spist, ender hvert år i skraldespanden. Det er skidt for både miljøet og bundlinjen, og det fortæller mig, at der er et behov for nye løsninger til at undgå madspild.
 
Affald før i tiden

LAB spildindsamling bestod under krigen blandt andet af indsamling af madaffald. Mængden var ikke større, end en trehjulet ladcykel med et par tønder kunne klare mange af datidens storkøkkener.

Som det ses, var man tidligere i husholdninger af en hver type så bevidst om økonomien ved madspild, at man hver dag på cykel kunne bringe dagens overskudsmad til fx grisestalde.

Husmødre, restauratører, kantineledere, offentlige køkkener og i det hele taget befolkningen havde sans & respekt for økonomi.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?