Kilde: Altinget.dk

Danmarks 13 medlemmer af Europa-Parlamentet kæmper med at sidde klar ved knapperne, når nye lovforslag skal vedtages i EU's lovgivende forsamling.

Det viser nye tal fra analysevirksomheden VoteWatch, der har opgjort de 2.377 elektroniske afstemninger, som har været afholdt i det første halvandet år, siden det nye parlament trådte sammen for første gang.

Her indtager de danske parlamentarikere samlet set en 23. plads blandt EU's 28 medlemmer.

I gennemsnit har de danske parlamentarikere kun deltaget i 86 procent af afstemningerne mod 96 procent blandt østrigerne! Dårligst placeret ligger grækerne, der i snit har stemt i 83 procent af afstemningerne.

Ikke alle afstemninger i Parlamentet er elektroniske. Nogle foregår ved håndsoprækning og bliver dermed ikke systematisk registreret. Men de elektroniske afstemninger giver ifølge VoteWatch et solidt billede af, hvem der deltager i de plenarsamlinger, hvor EU's love og 
regler afgøres.

Blandt de danske parlamentarikere ser man en tydelig forskel mellem rød og blå blok. Øverst ligger Socialdemokraternes Christel Schaldemose, der har deltaget i 99 procent af afstemningerne. Herefter kommer partifællen Ole Christensen, Radikales Morten Helveg og så endnu en socialdemokrat, Jeppe Kofod.

Nederst på listen ligger Jens Rohde (R), der har deltaget i 70 procent af afstemningerne. Det placerer ham på en 714.-plads ud af de i alt 751 EU-folkevalgte. Lige i hælene på ham kommer hans tidligere partifælle i Venstre Ulla Tørnæs på en 711.-plads og DF's Morten Messerschmidt som nummer 672.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?