Kilde: VisitorDenmark

På blot tre år er turisternes ferieophold ved kysterne blevet markant kortere.

Det er især de danske kystturister, som har kortet ned på opholdslængden. Faktisk er danskernes kystferie næsten halveret på tre år og udgør 4,5 overnatninger i 2014 mod 7,5 i 2011.

Selv om de udenlandske turister bliver i noget længere tid, er tendensen den samme. I perioden 2011-2014 er de udenlandske kystophold forkortet med 2,6 overnatninger. Det er især svenskerne, der tager på kortere ophold i Danmark, mens tyskerne fortsat er den gruppe, som tager på de længste ferier i Danmark. 

Den ændrede rejseadfærd skaber nye muligheder, som dansk turisme allerede har taget til sig. Blandt andet overalt at tilbyde¤mange forlængede weekendophold. 

Kortferie er en rigtig god mulighed for at udvide højsæsonen og dermed øge turismevæksten ved kysterne i Danmark. Vi bør derfor satse endnu mere på at udvikle og markedsføre kortere ferier til især tyskere, svenskere og nordmænd, der vil cykle, fiske eller opleve kulturen i de danske købstæder, siger Janne Grønkjær Henriksen.

Samtidig med, at opholdslængden er blevet kortere, er antallet af turister ved kysterne steget, og dansk kystturisme har derfor samlet set oplevet vækst siden 2011.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?