Hjemmelavet fremstilles også ude

Månedens spørgsmål i februar 2016 var:

Er hjemmelavet næsten ukendt i din kantine?

Svarene fordelte sig således:

Ja 57,7% 
Nej 42,3% 

Tallene viser, at hjemmelavet ikke er ude af billedet i kantinen, men det er ikke mere så almindeligt, som det var tidligere.

Tiden er i stort omfang løbet fra hjemmelavet - ja, det er vist ikke for meget sagt, at det stort set kan være forbi med hjemmelavet i kantiner, institutioner, restauranter, dinér transportable og andre storkøkkener.

Forklaringen er som regel, at man ikke har hverken tid eller råd til at stå og nørkle med tilberedningen.

Disse toner er for længst gået ind på lystavlen hos fødevareindustrien, og derfor fremstilles i dag utallige hel- og halvfabrikata i så god kvalitet, at selv forbrugerens mormor er begejstret.

Den industrielle stordrift har taget en kæmpebid af udespisningens madlavning - og mere vil komme til, fordi de i høj grad leverer god mad- & hygiejnekvalitet til fornuftige priser. Deres indtog i madlavningens mekka er ikke overraskende, for ud fra en opskrift er der vel ikke så stor forskel - om nogen - for at frembringe hjemmelavet i større mængder.

Ganske vist er denne udvikling sjældent ligefrem spisegæsternes udtalte ønske, men det vil de, i takt med industriens bedre og bedre formåen, upåagtet vænne sig til.

I en undersøgelse blev et stort antal kantine- og institutionskøkkenledere spurgt om deres bevæggrunde for at vælge hel- og halvfabrikata.

Svaret var stort set: Tid.

Udespisning er, som beskrevet i mange artikler i MEALS, i vækst. Dette må foranledige fødevareindustrien til fortsat at satse på at udvikle gode hjemmelavede produkter, så mormor kan blive endnu mere tilfreds.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?