... men bankerne vil ikke yderligere financiere
 
De økologiske mælkebønder tjente sidste år markant mere end deres konventionelle kolleger, viser tal fra Seges.

Der er flere penge at hente som økologisk mælkebonde end som konventionel producent, skriver, det skriver Berlingske på baggrund af tal fra Dansk Landbrugs rådgivningsvirksomhed, Seges.

På baggrund af regnskaber fra 2015 fra 46 økologiske og 444 konventionelle producenter har Seges regnet sig frem til, at de økologiske mælkebønder i gennemsnit tjente 330.000 kr., mens de konventionelle mælkeproducenter havde et underskud på ca. 240.000 kr.

Avisen skriver også, at forskellen i høj grad skyldes lave  mælkepriser, som presser de konventionelle producenter, mens økologerne er hjulpet af, at mejerier, og ikke mindst Arla
Foods, betaler markant bedre, og derfor er der også plads til flere end de godt 400 økologiske producenter i dag.

Hvis efterspørgslen fra udenlandske markeder som fx det tyske skal kunne klares, er der behov for mellem 100-125 øko-producenter yderligere!

"Jeg besøger masser af konventionelle landmænd, der ønsker at lægge om til økologisk mælkeproduktion. Der er dog mange flere, der vil lægge om, end der kan få lov til det fx af deres bank," udtaler Erik Andersen, chef for kvæg og økonomi i ØkologiRådgivning Danmark.
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?