...For der er jo dejligt ude på landet

En ny redegørelse fra regeringen viser, at befolkningen er vokset i flere af de landkommuner, som tidligere har haft befolkningstilbagegang.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har netop offentliggjort den årlige regional- og landdistriktspolitiske redegørelse, der skal forelægges Folketinget. Redegørelsen viser, at der er tegn på, at urbaniseringen er ved at vende!

Bogstaveligt har 16 kommuner, der havde tilbagegang i befolkningstallet i 2014, oplevet befolkningsfremgang i 2015. Disse kommuner er bredt fordelt i Nord-, Vest- og Sydjylland, på Djursland og Fyn, samt Guldborgsund Kommune på Lolland-Falster.

Det er meget positivt, at en række af de land- og yderkommuner, som over en årrække har oplevet fraflytning nu i stedet oplever en befolkningstilvækst. Det viser, at urbaniseringen ikke er nogen naturlov, men faktisk noget vi kan bremse!

Det er for eksempel blandt andet kommuner som Hjørring, Jammerbugt, Ringkøbing-Skjern og Ærø, der har oplevet en positiv befolkningsudvikling. Det afgørende for at sikre vækst & udvikling i hele landet er naturligvis, som regeringen er inde på, at skabe muligheder for arbejdspladser.

I så fald er det muligt at bremse urbaniseringen!

Nu er der så at håbe, at den positive tendens vil tage til i styrke, i takt med at regeringens plan for vækst og udvikling bliver implementeret!

Det er i høj grad også værd at skrive om, at udover befolkningstilvæksten hæfter vi os ved, at hussalg viser spirende tegn på, at flere dele af landet er inde i en god udvikling.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?