Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har netop udpeget medlemmerne af Europas første økologiske erhvervsteam. Erhvervsteamet skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark får en styrket, markedsdrevet økologisektor.

Det går godt for dansk økologi. Det går faktisk så godt, at en af de største udfordringer for økologien er, at sektoren ikke kan følge med efterspørgslen efter økologiske varer. For at sikre, at producenter og landmænd kan fylde hylderne op i supermarkederne, og at økologierhvervet bliver sikret de bedst mulige markedsvilkår, har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nedsat et økologisk erhvervsteam.

Det er fantastisk, at økologien i Danmark har det godt. Men jeg tror, at økologien rummer et endnu større potentiale, og måske endda særligt i de egne af Danmark, hvor øget vækst og beskæftigelse er særligt tiltrængt.

Derfor vil regeringen gerne støtte op om økologiens muligheder for at vokse på markedsvilkår. Det økologiske erhvervsteam kan netop hjælpe med at finpudse rammevilkårene, så unødige regler og manglende samarbejde på tværs af den økologiske sektor ikke står i vejen for udvikling af økologien, siger Esben Lunde Larsen.

Erhvervsteamets arbejde skydes i gang på et kick-off møde 2. juni 2016, og teamet har en bred repræsentation fra den økologiske sektor. Erhvervsteamet skal komme med anbefalinger, der kan styrke en markedsdrevet økologisektor, og arbejdet forventes at ligge klar i foråret 2017.

Jeg er glad for, at lancere Europas første økologiske erhvervsteam, og den endelige sammensætning af erhvervsteamet er rigtigt stærkt. Jeg synes, vi har ramt en bred skare af medlemmer, der på hver sin vis kan spille ind med input til, hvordan vi styrker en markedsdrevet udvikling af økologien, siger Esben Lunde Larsen.

Udover formand for teamet Henrik Biilmann, direktør for Friland, er følgende 14 personer udvalgt til at deltage i erhvervsteamet.

Medlemmer af det økologiske erhvervsteam:

Navn og titel

Bent Graakjær, ejer af Westergaards Hotel

Brian Tholstrup Nybo, adm. Direktør, Aurion

Claus Juel Jensen, direktør, Netto

Jørgen Nicolai Nielsen, CEO, Northern Greens

Kirsten Lund Jensen, økologichef hos Landbrug & Fødevarer

Laurent Ponty, kategoridirektør, Arla

Merete Holst, direktør, Meyers Kantiner

Poul Erik Jørgensen, vicedirektør/landbrugsdirektør, Nykredit

Paul Holmbeck, direktør, Økologisk Landsforening

Poul Pedersen, direktør, Thise A/S

Simon Clemens, kok og brødmand, Brød & Co.

Svend Brodersen, ejer, Gram Slot

Thomas Roland, CSR-chef, COOP

Vivi Kjersgaard, produktchef, Hørkram Foodservice A/S


Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Steen Jensen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf: 9359 7071,
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?