Nye Borgerlige er klar til valg. En ny meningsmåling lavet af Norstat for for Altinget viser, at seks procent af vælgerne vil overveje at stemme på Nye Borgerlige. Det er ganske vidst den første måling om det nye parti (D), men desuagtet så peger den, at Nye Borgerlige har et ret solidt vidst vælgermæssigt potentiale.
MEALS

 
Vær på vagt! Omsider har Socialdemokraterne et valgoplæg, som i lighed med tidligere planer viser, at de vil bruge penge, de ikke har. Det er som bekendt ikke nogen kunst at bruge penge, men en kunst at skaffe dem. Og netop at skaffe dem melder de ikke noget om. Derfor bør vælgerne være på vagt over for, hvad der venter i kulissen!! Hun bør udtrykkeligt spørges til om hun i et samarbejde fx vil afskaffe integrationsydelsen, kontanthjælpsloftet og besparelserne på udviklingsbistanden. I så fald gemmer Mette Frederiksen store regninger for danskerne. I stedet vil Socialdemokraterne åbenbart IKKE give én eneste krone i skattelettelse til hårdtarbejdende danskere med små indtægter, som for en ganske almindelig familie vil kunne beløbe sig til 15.000 kr. mere om året. Mette Frederiksen bad os i sin forelæggelse af hendes plan om at stole på Danmark. OK, men så må Danmark også kunne stole på Mette Frederiksen.
MEALS

 
Ny dansk-tysk kokkeuddannelse på vej. Fælles uddannelse skal hjælpe unge kokketalenter på begge sider af grænsen. Fra næste sommer vil det være muligt at tage en kokkeuddannelse, som man kan bruge i både Danmark og Tyskland. Tanken bag projektet er dels at give flere muligheder til kokkeeleverne på begge sider af grænsen, og dels er det også løsningen på et fælles problem: I Danmark er der mangel på praktikpladser, og i Tyskland mangler der kokkelever.
Ritzau
 
 
Restauranter fylder tomme butikslokaler. Frygten for massevis af tomme butiksejendomme på byernes centrale handelsstrøg har vist sig at være uberettiget. I dag står historisk få butikker ledige. Blandt andet fordi der har været høj vækst i restaurationsbranchen. Følgelig er nye restauranter i mange tilfælde flyttet ind dér, hvor der tidligere var butikker. "Der er forskellige segmenter, der er i vækst. Det er en bred tendens. Men det er svært at få lokaler. Restauranterne leder efter de gode beliggenheder, hvor der er adgang til kunderne," siger relationschef Christoffer Susé fra HORESTA. HORESTA har beregnet, at der i 2015 blev etableret 1618 nye hoteller og restauranter med en aktivitet svarende til mindst et halvt årsværk, mod 1420 i 2013 og 1376 i 2008.
HORESTA
 

Økologisk madbutik i Magasin Odense. Bag satsningen, The Food Stall,¤satsningen står to fynske iværksættere, Morten Carstensen og Bjarke Arndal som i Magasin vil have et sortiment fyldt med økologi. Intet er overladt til tilfældighederne ud over en kærlighed for økologi!. Den nye butik i Magasin Odense er bygget af genbrugsmaterialer og for at begrænse madspild donerer butikken alt overskudsmad til Kirkens Korshær, som går til hjemløse i Odense. Herudover er alt emballage bæredygtigt og genanvendes så meget som muligt. "Vi er super stolte over at kunne tilbyde vores kunder en ny madbutik, der både giver pluspoint på samvittigheden og madoplevelsen. Morten og Bjarkes koncept er gennemført og passer rigtig godt ind i, hvad vi kan mærke vores kunder efterspørger" siger Johnny Buchgraitz, Butikschef hos Magasin Odense. Et af de største hit i The Food Stall er friskpresset juice med ingredienser som æble, rødbede, gulerod, ingefær, appelsin og citron og de små ingefærshots.
MEALS
 
 
Udflytning er en arbejdspladssucces. Det tyder på, at regeringen har set rigtigt med hensyn til at kunne gennemføre sin plan om etabling af mange statslige instanser til provinsen. I hvert fald kan man konstatere, at ansøgerne står i kø for at få job hos SKAT i Ringkøbing. I løbet af bare en måned og længe før beregnet er alle stillinger i kundecentret besat. Der har lydt et ramaskrig fra især venstrefløjspartierne om, hvor  håbløst ideen om at flytte sådanne arbejdspladser til provinsen ville være, men måske viser eksemplet fra SKAT til Ringkøbing alligevel, at dét kan lade sig gøre.
MEALS
 
 
DF krav kan sende Danmark ud af Europol. Dansk Folkepartis krav til en mulig ny folkeafstemning om Danmarks retsforbehold risikerer at sende Danmark ud af EU's politisamarbejde. Realiteten er nok den, at enten lykkes det mig at aftale en løsning med EU, ellers er dansk politi på vej ud af Europol. Dansk Folkepartis krav til en mulig ny folkeafstemning om Danmarks retsforbehold risikerer at sende Danmark ud af EU's politisamarbejde, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.
FødevareWatch
 

Danmark, Sverige, Norge og Finland sammen om SoMe-kampagne i Kina. Når kineserne rejser til Danmark, sker det som regel som en del af en rundrejse til de nordiske lande. Derfor markedsføres Danmark, Sverige, Norge og Finland nu i en fælles nordisk kampagne på de kinesiske sociale medier. Den nye fælles kampagne bruger "Destination Nordeuropa" til at styrke de fire landes eksisterende markedskommunikation, og samarbejdet er et godt eksempel på, at det giver god mening at gå sammen om aktiviteter på markeder, hvor der er et lille kendskab til de enkelte nordiske lande.
VisitDenmark
 
 
Den portugisiske fodboldtræner José Mourinho er valgt som frontfigur i Heinekens reklamekampagne i årets Champions League-turnering. Det sker i erkendelse af, at fodbold samler folk på tværs af nationer og specielt fordi den europæiske klubturnering Champions League i stort omfang appellerer til over en milliard personer i over 138 lande fra hele verden. Bryggeri Heineken vil derfor i årets turnering lave sit største reklamefremstød nogensinde!
MEALS
 

EU er i historisk krise. Det mærker man også i Radikale Venstre, som med tilføjelse af Alternativet er det eneste hjemlige parti, der for alvor bakker op om det europæiske projekt. Og derfor kan det overraske, at det netop er en radikal politiker - Jens Rohde - der nu foreslår, at Danmark skal stemme om sit fremtidige medlemskab af EU. "Jeg tror, at en folkeafstemning er den eneste vej ud af det politiske dødvande, som EU i disse år befinder sig i," siger det radikale medlem af Europa-Parlamentet til Altinget.
Altinget

 
Danskerne storkøber antibiotikafri svin. Forbrugerne er vilde med antibiotikafri svin, faktisk så meget, at butikkerne ikke kan følge med efterspørgslen, lyder det fra Bilka. Der har længe været sat fokus på den resistente bakterie MRSA. Senest med DR-dokumentaren 'Den dag penicillinen ikke virker'. Noget tyder på, at de danske forbrugere tager det til efterretning, og mens antallet af nye smittetilfælde af MRSA stiger, stiger efterspørgslen på svinekød, der er produceret uden brug af antibiotika også, skriver TV2. Dansk Supermarked har siden juni solgt svinekød, der er fri for antibiotika, og det sælger glimrende, fortæller salgsdirektør i Bilka, Peter Rodh Nielsen til TV2. "Vi sælger alt det svinekød, vi har kunnet få, og vi løber faktisk tør hver uge. Vi har simpelthen ikke haft nok," siger han. Det oplyses dog ikke hvor mange tons, der er tale om. I 2015 blev 1.172 personer i Danmark smittet med den resistente bakterie, samtidig lå antibiotikaforbruget til svin på 81,5 ton. Det er 4,6 tons mindre end i 2014.
Altinget


Sukker på vej af danske hylder. Salget af raffineret sukker er på hastig tilbagegang i dansk detailhandel, lyder det ifølge Berlingske Business fra store danske fødevarekæder. Danskernes hang til sukker i ordets bogstaveligste forstand er ikke længere, hvad den var engang. Ifølge Berlingske Business beretter to ud af tre store, danske fødevarekæder om en tilbagegang i salget af raffineret sukker. "Over en periode på ti år, altså fra 2006 til 2016, er salget af sukker faldet med 25 pct.", siger analysechef i Coop, Lars Aarup, til Berlingske. I Dagrofa har man oplevet et fald i sukkersalget på 30 pct. over de seneste tre år, imens danskerne ifølge Dansk Supermarked helt overordnet stadig køber det hvide sukker, om end kæden oplever en stigende efterspørgsel efter alternativer som stevia eller andre sukkerfri sødemidler. Samme tendens oplever Coop. "Sukker er generelt et noget udskældt produkt, så vi ser, at alt, hvad der hedder sukkererstatninger, er i vækst. Men det er en vækst fra et lille niveau," siger Lars Aarup fra Coop. Ifølge Berlingske forventer analysebureauet Zenith, at stigningen i salget af stevia, der ligger til en global markedsvækst på ni pct. om året, vil fortsætte.
FødevareWatch
 
Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?