05-10-2016 | Lilleholts departement vokser voldsomt. Vokseværk i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets departement er fra 1. oktober vokset med 50 procent. 41 af de 49 nye årsværk i departementet hentes fra Energistyrelsen. Departementet skal nemlig kunne håndtere flere sager selv. Fra knap 100 til næsten 150 er derfor antallet af ansatte steget i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets departement. Opgraderingen Af departementet sker hovedsageligt på bekostning af Energistyrelsen: 41 af de 49 nye årsværk, som flyttes til  departementet, kommer fra Energistyrelsen. Dertil kommer nogle med særlig viden om digitalisering, og så forventes der også at blive slået et par stillinger op, oplyser¤ departementschef Thomas Egebo, som står bag den store organisationsændring af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Han oplyser, at organisationsændringerne i mindre grad har noget at gøre med, at forsyning er blevet en del af ministeriets ressort efter regeringsskiftet - men mere er et svar på en større tendens om behov for tættere koordination med andre ministerier og stigende politisk efterspørgsel med krav om kortere responstider. "Det stigende ressourcepres skaber behov for en ny organisering, hvor ikke alt skal igennem syv godkendelsesled. Det kræver en klarere rollefordeling mellem departementet og resten af koncernen," siger Thomas Egebo. Der sker en energipolitisk oprustning¤især på det energipolitiske område, og det betyder, at embedsmænd fra Energistyrelsen flyttes til departementet.
MEALS


05-10-2016 | Endnu et rekordår venter for norsk fiskeindustri. Norges fiskeriminister, Per Sandberg, har store forventninger til landets fiskeindustri, som igen i år har udsigt til et forrygende år. Mens olierelaterede selskaber i Norge er stærkt udfordrede i disse år, går det anderledes godt for den norske fiskeindustri, som har kurs mod endnu et rekordår. Således tror Per Sandberg på, at eksporten af fisk kan fordobles til 200 mia. norske kr. svarende til ca. 166 mia. danske kr. inden for fem år. Det siger fiskeriministeren til avisen VG. "200 mia. er muligt, hvis man ønsker det. Jeg ser ingen grund til, at fiskeindustrien ikke bør være den førende norske industri i fremtiden. Vi har de fleste forudsætninger, og får jeg fiskeindustrien med på en bæredygtig satsning, er en vækst på 20 pct. i år en mulighed," siger Per Sandberg til VG. Ifølge fiskeriministeren vil Norges fiskeindustri i år nå en omsætning på 90 mia. norske kr. - svarende til ca. 75 mia. danske kr. Omkring 95 pct. af fiskene eksporteres.
FødevareWatch

 

04-10-2016 | Direktøren i Liberal Alliance gennem de seneste to og et halvt år, Sune Aagaard, stopper på posten med øjeblikkelig virkning. Sune Aagaard, der har haft ansvaret for partiets sekretariat på Christiansborg i over to år, erklærede lørdag på Facebook sin afsked. Mandag pakkede Sune Aagaard sit kontor på Christiansborg. "Vi er simpelthen bare blevet enige om, at det var et godt tidspunkt at skilles på," siger Sune Aagaard til Børsen og fortsætter: "Jeg har ingen ambitioner om at lave noget for et andet politisk parti end Liberal Alliance. Mit forløb har været usædvanligt på den måde, at jeg ikke har arbejdet med politik før, og det vil slet ikke være interessant for mig, hvis det var hos andre end LA." Sune Aagaard skiftede til Liberal  Alliance i sommeren 2014 og var før vært på radioprogrammet Millionærklubben på Radio24syv. Tidligere har Sune Aagaard været partner i det journalistiske bureau Kontrabande og kommunikationschef i firmaet Designit. Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsen, har ingen kommentarer til sagen.

MEALS

 

03-10-2016 | Gebyrer ved restaurations-reservationer. Det er efterhånden mere og mere sædvanligt, at restauranter oplever gæster, som udebliver fra den bordreservation, de har foretaget. Har man en meget stor restaurant med mange borde, høj omsætning, et enkelt menukort og kuvertpriser, som er i den lavere ende, betyder udeblivelse naturligvis ikke så meget. Men har man derimod et begrænset antal borde, en speciel menu, som fordrer specielle råvarer, med høje kuvertpriser, så kan blot et enkelt selskabs udeblivelse uden rimelig tidsmæssigt afbud ramme økonomisk hårdt. Derfor er flere og flere restauranter, særligt indenfor såkaldt fine dining-segmentet, begyndt at opkræve reservationsgebyr eller udeblivelsesgebyr fra de gæster, som reserverer bord. Gebyret - hvor der er tale om et forudbetalt gebyr - beholder restauranten, hvis gæsten/gæsterne udebliver, og ellers fragår gebyret i den endelige betaling.
MEALS


03-10-2016 | Mange robotter gør indtog i industrien. Den længe ventede IFR-statistik, der fortæller hvor mange robotter, der er installeret i 2015, er nu offentliggjort. Med 628 installerede robotter i Danmark slår 2015 den tidligere rekord fra året før med 20 robotter. Det svarer til en stigning på ca. tre procent i tilgangen af robotter fra 2014 til 2015. I Danmark er der nu installeret 7787 robotter i industrien siden 1990, og 4450 robotter er under 10 år gamle. Stigningen i det samlede antal siden 2014 er ca. ni procent. Det betyder, at der i den danske industri i dag er godt 200 robotter pr. 10.000 medarbejdere. Ser vi bort fra bilindustrien, placerer Danmark sig igen på en flot tredjeplads over de mest automatiserede industrilande i verden - kun overgået af Sydkorea og Japan.
Elektronik Fokus


03-10-2016 | Staten strammer op på krav ved it-udbud. Mistanke om bestikkelse kan føre til udelukkelse. Beskyldningerne mod Atea om bestikkelse af offentlige indkøbere får Moderniseringsstyrelsen til at skærpe adgangskravene, når der skal bydes på statslige indkøbsaftaler. Statens Indkøb under Moderniseringsstyrelsen giver nu sig selv stærkere værktøjer til at udelukke firmaer, der er anklaget eller sigtet for bestikkelse fra at byde på statslige it-kontrakter. Hidtil har de statslige it-kontrakter kun givet mulighed for at udelukke firmaer, hvor medarbejdere chefer eller firmaet selv har fået en endelig dom for bestikkelse. Det bliver der lavet om på nu! I et nyt statsligt udbud af en to-årig rammeaftale for køb af netværksudstyr har Statens Indkøb for første gang gjort det muligt at udelukke firmaer, der er sigtet for bestikkelse - også før en sag er afgjort ved en domstol. I udbudsmaterialet fremhæver Statens Indkøb direkte sigtelser eller anklager for bestikkelse, som en gyldig grund til at afvise et tilbud. Dette kan eksempelvis være tilfældet, hvor ansøger eller personer i administrations-, ledelses- eller tilsynsorganer er sigtet eller anklaget for et forhold omfattet af de obligatoriske udelukkelsesgrunde - eksempelvis bestikkelse - men hvor der endnu ikke er afsagt endelig dom, skriver Statens Indkøb i betingelserne for den kommende rammeaftale for netværksudstyr.
ComputerWorld 

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hvilket discountsupermarked handler du oftest i?